Skip to main content

Učitelství pro SŠ

Učitelství science pro SŠ -zal

Učitelství Science je výjimečné a unikátní

Studijní program Učitelství Science je výjimečnou příležitostí pro absolventy učitelských i odborných bakalářských programů, kteří chtějí učit na střední škole přírodovědné předměty novým a zajímavým způsobem. 

Učitelství Science pro SŠ je magisterský dvouletý profesní program, unikátní a jediný v ČR, který reaguje na aktuální reformu vzdělávání učitelů, je inspirován ze zahraničí a je zajímavou volbou pro absolventy bakalářských učitelských i neučitelských programů.

Program jsme postavili na inovativních výukových metodách a moderních pedagogických přístupech. Zároveň jsme se snažili reagovat na aktuální změny, které chystá v přípravě učitelů MŠMT. Zásadní byli také studenti, kteří se také podíleli na přípravě obsahu, stejně jako učitelé a ředitelé středních škol.

Absolventi Učitelství Science pro střední školy najdou uplatnění zejména jako učitelé přírodovědných předmětů, které budu zaměřeny na integraci přírodovědných poznatků. Mezi povinnými předměty jsou např. předměty Integrovaný přístup při výuce biologie, geografie, fyziky a chemie a jeho didaktika nebo např.  Mezioborový přístup při řešení globálních environmentálních výzev.

Zařazeny jsou dva bloky povinně volitelných předmětů. První blok bude mít formu projektové výuky, druhý blok je pak tvořen předměty, které jsou přípravou k AP zkouškám (Advance Placement Exam, realizováno USA College Board). AP kurzy obsahují mnoho integračních oblastí a témat. Na mnohých středních školách (i v ČR) jsou tyto kurzy prostředkem individualizace výuky. V současné době probíhá pilotní program MŠMT pro uznávání Advanced Placement zkoušek v rámci profilové části maturitních zkoušek. 

Ve studijních plánech je zařazeno hodně praxe na středních školách.

Budete-li odborně i metodicky zdatní, stanete skvělými a spokojenými učiteli a vaše nadšení může vaše žáky velmi ovlivnit a podpořit jejich zájem o přírodní vědy. 

Buďte prvními učiteli Science v České republice a přihlaste se!

Hlásit se můžete již nyní! 
S dotazy se obracejte na doc. RNDr. Ing. Janu Kalovou, PhD. (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

Rozhovor s Janou Kalovou v pořadu Dopolední host Českého rozhlasu ČB (8. 1. 2024).

Informace k programu Science začíná v čase 12:50


Náš tip!

SciencLab - vzdělávací program v duchu inovativního způsobu výuky Science.

 

Přihlaste si
odběr newsletteru

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice Tel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České BudějoviceTel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1

0