Skip to main content

Vohnout Rudolf, Katedra informatiky
01/10/2021 – 31/12/2022
Interreg V-A Rakousko – Česká republika

 

PREDMAIN (ID ATCZ279)
Název CZ: Prediktivní údržba založena na umělé inteligenci
Název EN: AI-based Predictive Maintenance 
Řešitel: Vohnout, Rudolf,  Katedra informatiky
Realizace: 01/10/2021 – 31/12/2022
Koordinátor: Software Competence Center Hagenberg GmbH
Partneři: Intemac Solutions, s.r.o., AC2T research GmbH,  Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Compas automatizace, spol. s.r.o., Profactor GmbH
Rozpočet: 500 668,84 EUR (projekt), 69 993,46 EUR (Přf)
Poskytovatel: Úřad zemské vlády Dolního Rakouska
Program: Interreg V-A Rakousko – Česká republika

www

Abstrakt

Prediktivní údržba (Predictive maintenance, PM) je v současnosti považována za hlavní aplikaci umělé inteligence (AI) ve výrobě. Související potenciál výrobních malých a středních podniků, které jsou v programovém regionu velmi silně zastoupeny, není z několika důvodů dostatečně využíván. Podmínky pro široké uplatnění umělé inteligence v prediktivní údržbě ze strany malých a středních podniků do značné míry chybí. K tomu patří i snadné a nekomplikované použití provozním personálem na místě. Na rozdíl od pracovníků údržby ve velkých společnostech nejsou tito pracovníci často speciálně vyškolení v možných aplikacích, výhodách a potenciálních nebezpečích umělé inteligence v prediktivní údržbě. Cílem projektu je tedy vytvoření a přenos obecných a přenositelných znalostí pro výrobní malé a střední podniky o prediktivní údržbě (výstup) založené na umělé inteligenci použitelné v široké škále výrobních a zpracovatelských odvětví.

Cíle

  • Výzkum a demonstrace algoritmů umělé inteligence pro prediktivní údržbu se zvláštním zřetelem na znalosti a potřeby malých a středních podniků v programovém regionu.
  • Přeshraniční propojení příslušných výzkumných partnerů v této oblasti s cílem navázat dlouhodobou spolupráci zaměřenou na syntézu, výměnu a společný rozvoj stavu znalostí v oblasti prediktivní údržby zařízení nebo součástí náchylných k opotřebení založené na umělé inteligenci pro výrobní malé a střední podniky.
  • Vytvoření a přenos obecných a přenositelných znalostí pro výrobní malé a střední podniky o prediktivní údržbě (výstup) založené na umělé inteligenci použitelné v široké škále výrobních a zpracovatelských odvětví.

Výstupy

  • Obecné a přenositelné znalosti pro malé a střední podniky v oblasti prediktivní údržby založené na umělé inteligenci.

Přihlaste si
odběr newsletteru

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice Tel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České BudějoviceTel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1

0