• Úvod

Katedra informatiky

Maid

Přírodovědecká fakulta JU získala akreditaci pro unikátní studijní program v Jihočeském kraji „Umělá inteligence a datová věda“ (MAID).

Jde o přeshraniční společný studijní program vyučovaný v angličtině, jehož absolventi získávají dva tituly (Mgr. (CZ) a M.Sc. (DE)). Tento program byl vyvinut v úzké spolupráci mezi Jihočeskou univerzitou (USB) a Technologickým institutem v Deggendorfu (DIT).

Studijní program je zaměřen na fenomén umělé inteligence ve spojení s analýzou dat. Unikátní je jeho orientace na aplikovaný sektor nejen absolvováním povinné praxe, ale také absolvováním semestrálního kurzu AI.Lab, kde si studenti ověřují aplikaci metod AI v praxi.

První zimní semestr se vyučuje vždy od října v Českých Budějovicích, druhý letní semestr od března v Deggendorfu a další dva semestry si student volí podle svých priorit. Studium je možné zahájit i v letním semestru v Německu.

MAID je profesně zaměřený studijní program, který vznikl ve spolupráci s nejvýznamnějšími firmami regionu, ale také za podpory Jihočeské hospodářské komory (JHK). Vznik studijního programu byl podpořen z programu přeshraniční spolupráce mezi Svobodným státem Bavorsko a Českou republikou, EUS OBJECTIVE 2014-2020.

Více informací naleznete na oficiálních stránkách programu: https://maid.education

           

Více informací ohledně přijímacího řízení: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice Tel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České BudějoviceTel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1

0