#### **Attendees**

Live: Petr Jelinek, Santiago Vargas, Francisco Javier Ordoñez, Valery Nakariakov, Tom Van Doorsselaere, James McLaughlin (Monday), Yuhang Gao, Samuel Skirvin Online: Astrid Veronig, Pradeep Chitta, Mariana Cecere, Andrea Costa, Hebe Cremades, Francisco Iglesias, Diego Lloveras, Juan Esteban Agudelo, Sihui Zhong, Sergey Belov, Sofya Belov

## Monday 25/3

## Preliminary programme

- 1. Welcome -- Tom Van Doorsselaere (13:00 -- 10min)
- 2. Presentation by our research office on the administrative aspects (13:10 -- 40min)
- 3. Discussion of administrative measures (14:00 -- 30min)
  - a. Presentation on how the financial structure, payment of visits outs/incoming (if not covered by research office)
  - b. Documenting secondments (see pdf file from project officer, keep a lot of proof). Perhaps we should keep a central place to store it.
  - c. Split stays, enter details secondments into Europe online system
  - d. Stays which are fractions of months (Hebe is going 1.5 months to MPS)
  - e. Filling in questionnaires
    - i. After secondment: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/MSCAEndOfFellowshipHE
    - ii. After 2 years after the secondment: <a href="https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/MSCAFollowUp2years">https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/MSCAFollowUp2years</a>
  - f. Setting up of web site (Petr Jelinek)
  - g. Acknowledgement in papers
- 4. Break (14:30 -- 30min)
- 5. Implementation of each work package:
  - a. WP1: QPP in flares -- James McLaughlin (15:00 -- 20min)
  - b. WP2: Wave heating and connection to the lower atmosphere -- Tom Van Doorsselaere (15:20 -- 20min)
  - c. WP3: Evolution of 3D CME morphology -- Hebe Cremades (15:40 -- 20min)
  - d. Break (16:00 -- 30min)
  - e. WP4: Kinematic oscillations of coronal mass ejections -- Valery Nakariakov (16:30 -- 20min)
  - f. WP5: Communication & Dissemination -- Valery Nakariakov (16:50 -- 20min)
- 6. Future plans (17:10 -- 30min)
  - a. Plan visits for the next 12 months
  - b. Plan first workshop and school (Northumbria, autumn 2024?)
  - c. Coincide workshop in Argentina with eclipse (6/2/2027? -> plan well in advance)

# Tuesday 26/3

#### Preliminary programme

- 1. Presentation by project officer (13:00 -- 20min)
- 2. Q&A session with project officer (13:20 -- 25min)
- 3. Break (13:45 -- 30min)
- 4. 14:15 WP2: Samuel Skirvin (KUL): Excitation of slow waves due to spicules (15min)
- 5. 14:30 WP2: Francisco Javier Ordoñez (UNAL): Measuring shock wave formation heights with ALMA, IRIS and SDO (15min)
- 6. 14:45 WP1: Jordan Talbot (Northumbria): The Effect of Resistivity on the Periodicity of Oscillatory Reconnection (15min)
- 7. 15:00 WP2: Sihui Zhong (UoW): ONLINE: Polarization of decayless kink oscillations of coronal loops, and its implications for the coronal energy balance. (15min)
- 8. 15:15 WP2: Yuhang Gao (KUL): Propagating kink waves in plumes and spicules (15min)
- 15:30 WP3: Astrid Veronig (UGRAZ): Coronal dimmings as diagnostics of CMEs. (15 min)
- 10. Break (15:45 -- 30min)
- 11. 16:15 WP1: Sergey Belov (UoW): Effect of thermal misbalance on QPP in thermal emission. (15min)
- 12. 16:30 WP1: Mariana Cécere (CONICET): QPPs in coronal loops, test particle code. (15min)
- 13. 16:45 WP2: Pradeep Chitta (MPS): High-res observations of magnetic footpoints of coronal loops -and/or- stereoscopic morphology and evolution of coronal loops. (15min)
- 14. 17:00 WP2. Juan Esteban Agudelo (UNAL): Machine learning synthesis and inversion method for Stokes parameters in the solar context (15min)
- 15. 17:15 WP3: Francisco Iglesias (CONICET) Supervised machine learning to study CMEs morphology. (15min)
- 16. 17:30 WP3: Diego Lloveras (CONICET) CME validation of 3D MHD simulation: Background corona and morphology. (15min)
- 17. 17:45 WP4: Sofya Belov, Petr Jelínek (USB): Numerical study of oscillations in prominence threads excited by vortex shedding
- 18. End (18:00)